کوچک ترين روبات بيوپسي ساخته شد

نوآوری دیگری از فناوری چاپ سه بعدی

کوچک ترين روبات بيوپسي ساخته شد


استارم رم 4 (Stormram 4) نام روباتي است که به کمک فناوري چاپ سه بعدي از جنس پلاستيک ابداع شده و به وسيله فشار هوا حرکت دارد. از مزاياي اين روبات مي توان به امکان استفاده از آن در اسکنرهاي ام آر آي (MRI) اشاره کرد. انجام بيوپسي (بافت برداري، نمونه برداري، تکه برداري يا بيوپسي در پزشکي عملي است که در آن پزشکان تکه کوچکي از بافت زنده را برداشته، زير ميکروسکوپ به بررسي آن مي پردازند تا مشخص شود که آيا بيماري اي در کار هست يا نه. بيوپسي يکي از روش هاي تشخيص انواع سرطان است) در زمان انجام عمليات ام آر آي، به صورت معناداري بر دقت تشخيص مي افزايد. اين روبات موفق شده جايزه چالش روباتيک عمل جراحي در سمپوزيم هاملين در لندن را برنده شود که يکي از معتبرترين جوايز در طراحي روبات هاي مرتبط با جراحي و پزشکي به حساب مي آيد.
به کمک استارم رم 4 دقيق ترين تشخيص ها به ويژه در سرطان سينه امکان پذير مي شود. کنترل دقيق مخزن، ام آر آي موثر هم زمان و بيوپسي به کمک يک تک مخزن نازک سبب مي شوند پزشک با دقت بسيار زيادي بتواند وضعيت بيمار را مورد بررسي قرار دهد. به نظر مي رسد استفاده از روبات ها در پزشکي در آينده نزديک به يک روش استاندارد بدل مي شوند.
اين روبات با کمک موتورهاي فشار هوا (خط مستقيم و منحني) به سمت جلو حرکت مي کند. استارم رم 4 خارج از اسکنر ام آر آي و به وسيله لوله هاي پنج متري هوا تحت کنترل قرار مي گيرد. طراحي آن از نسخه قبلي هوشمندانه تر صورت گرفته و سبب تنظيم دقيق آن در تونل باريک ام آر آي مي شود.

بيوپسي براي تشخيص سرطان
سرطان سينه يکي از متداول ترين انواع سرطان ها در بين زنان در نظر گرفته مي شود. براي انجام بيوپسي از يک سوزن استفاده مي شود که به کمک آن از بافت مشکوک و غيرعادي نمونه برداري مي شود تا بتوان به صورت دقيق مشکل را بررسي کرد. تشخيص دقيق سپس به کمک آناليزهاي کلينيکي بعدي تکميل مي شود.
حرکت دقيق سوزن بيوپسي از اهميت حياتي در مبارزه عليه سرطان سينه يا ساير انواع سرطان ها برخوردار است. با کمک استفاده از نوع ويژه اي از سوزن ها که نوک آن ها مي تواند بسيار گرم يا سرد (نابودي با درجه حرارت بالا يا بسيار پايين) باشد مي توان سلول هاي سرطاني را از بين برد. به اين ترتيب امکان درمان سرطان بدون نياز به جراحي هاي تهاجمي امکان پذير مي شود.

استفاده از روبات ها، کليد حل مشکلات
اسکن هاي ام آر آي پاسخ نياز به تشخيص هاي دقيق و روشن سازي مکان دقيق بافت هاي غيرعادي است. متاسفانه در زماني که قرار باشد سوزن بيوپسي به وسيله دستان پزشک يا اپراتور تنظيم شوند، امکان استفاده از تمامي اين دقت وجود ندارد. روبات ها چاره  راه براي حل اين مشکل هستند. تمام روبات ها را نمي توان در تلفيق با اسکنر هاي ام آر آي به کار برد.
روبات ها اغلب از فلزات تشکيل شده اند، ماده اي که امکان استفاده از آن ها در حوزه قوي اسکنر هاي ام آر آي وجود ندارد. به همين دليل در يک همکاري بين دانشگاه تگزاس و موسسه پژوهشي 2GT روبات به صورت کامل از پلاستيک ساخته شد. به نظر مي رسد روبات هايي از اين نوع به قسمتي از درمان هاي متداول در آينده بدل خواهند شد و مسير درماني را به صورتي چشم گير بهبود مي دهند و دست خوش تغيير مي کنند.

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zqrg